dugaan bulan puase...
sebenarnya resepi ni dah buat sebelum puase lg...
tp x berkesempatan nk update hari tu...
boleh pada sape2 nk try buat juadah berbuka or bersahur nanti... :)
bahan-bahan:
- 250 gm spiral pasta ( nk gune spesis pape pun x kisah...same thing.)
- 1 biji bawang besar - cincang
- 3 ulas bawang putih - cincang
- 400 gm daging cincang
- 250 gm cheddar cheese - parut
- 200 gm fresh milk
- 1 botol kecil sos spaghetti prego (shortcut...hehe)
- 1 sudu besar tepung gandum
**klau nk gune tomato puree boleh jgk dlm 400gm and plus beberapa helai bay leave + rempah oregano..
cara2:
- caranya same mcm nk buat spaghetti..
- rebus pasta and toskan
- tumiskan bwang besar and bwang putih
- then masukkan daging cincang..biarkan seketika.
- masukkan sos prego
- the garam and gula scukup rasa.
- setelah masak, matikan api dan masukkan pasta yg telah direbus
- kcau rata.
sos cheese:
- masak susu di atas api kecil
- masukkan cheese yg telah diparut td and kcau rata.
- masukkan tepung gandum
- kacau sampai semua cheese cair and sebati.
* sos cheese ni jgn cair sgt.
* pastu masukkan separuh pasta td di dlm loyang, kemudian tuangkan sos cheese jd kn 1 layer atas pasta td. then wat skali lg separuh pasta td.
* last skali taburkan sedikit cheese parut di atas
* bakar seketika shingga cheese kekuningan..
nyummmmy!!!!! :)
WAAAAAAAAAAAAAAAAA! nak!
ReplyDeletehehehe...dah habis la cik taro...
ReplyDeletegile hebat lah..makin lama duk umah,,makin byk dende di masak :D
ReplyDeletehahaha.... x de la pae...sy suke main cube2 je...
ReplyDeletetry n error... :p